Login

David Cohen
Countertenor

The Digital Portfolio of David Cohen CountertenorCountertenor David Cohen studeerde in 2009 af aan de Schumannacademie met het staatsexamen zang. Hij volgde lessen bij Carolyn Watkinson, Frans Huijts, Pierre Mak en Brian Asawa. Daarnaast nam hij deel aan masterclasses door Jill Feldman en Nicholas Clapton. David wordt tegenwoordig gecoacht door Maria Coolen en Gilbert den Broeder.

Als solist is David regelmatig te horen in Bachs Passionen, het Weihnachts Oratorium, de Hohe Messe en diverse cantates; onder andere heeft hij de afgelopen jaren alle solo-altcantates uitgevoerd. Hij zong ook de altsolo’s in Handels Messiah, het Stabat Mater van Pergolesi en het Requiem van Mozart.
Ook in later repertoire soleerde David, onder andere in de Petite Messe Solennelle van Rossini, de Missa Brevis van Bernstein en in liederen van Fauré.

David werkte samen met dirigenten als Boudewijn Jansen, Anthony Scheffer, Cor Brandenburg en Arjan van Baest. Hij nam deel aan een semi-scènische uitvoering van Purcells Fairy Queen onder leiding van Claron McFadden. In april 2017 werkte hij mee aan de uitvoering van Bachs Matthäus-Passion door de Nieuwe Philharmonie Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer.
In 2016 was David op de radio te horen in het programma ‘Geen dag zonder Bach’ van de Concertzender, waarin hij aria’s en duetten van Bach zong.


Bekijk hier opnames op youtube:
-Vivaldi: Qui sedes - Gloria RV 589
- Bach: Schlafe, mein Liebster - Weihnachtsoratorium, vanaf 16.30 min
- Bach: Agnus Dei uit Hohe Messe
- Bach: Widerstehe doch der Sünde, bwv 54


Beluister hier een live opname van 14 april 2019:
- Bach: Es ist vollbracht uit Johannes Passion
  • zaterdag 19 december 2020, 12u/16.15u, altaria's in het Weihnachts oratorium van J.S. Bach in de Dominicuskerk, Amsterdam


There is currently no Link Page.
Voor boekingen en meer informatie:

 

Mail:  info@davidcohen.nl

Foto: Chantal Bekker

November 8, 2010+br453+br680+br1

Foto: Chantal Bekker

November 8, 2010+br453+br680+br2

Foto: Chantal Bekker

September 1, 2010+br453+br680+br3

Portfolio of David Cohen Countertenor. Powered by ProFolio.

Portfolio ProFolio Digital Portfolio of Visual Artists MyProFolio Sticktacular Productions Created By Zach Krasner